Radioshow Biba Konsiente deel II

Boneiru Duradero maakt 2e serie radioprogramma’s over Duurzaamheid op Bonaire

‘Biba Konsiente’ (leef bewust) is de toepasselijke titel van het Papiaments-talige radioprogramma over uiteenlopende natuur en milieu onderwerpen, waarin de mens centraal staat. De eerste twaalf afleveringen van ‘Biba Konsiente’ werden begin 2014 uitgezonden. Hierin werd het luisterend publiek onder andere geïnformeerd over water en energie besparen, lokale wijk schoonmaakacties, en natuur conservatie. Op vrijdag 17 oktober as. start ‘Biba Konsiente’ met een nieuwe serie van 10 afleveringen die specifiek over een gezonde levensstijl gaan. Luitsteraars krijgen via het programma miniworkshops over het zelf verbouwen van groente en fruit. Daarnaast krijgt men van Sharine Loozen tips over gezond koken.

Diverse lokale landbouwexperts zullen het publiek informeren over de mogelijkheden van het zelf kweken van groente en fruit op Bonaire. Zo zal Nolly Oleana vertellen over de samenstelling van vruchtbare voedingsbodem. Rocky Emers en Onnie Emerciana geven informatie over het zaaien en planten in de volle grond. Roald Boom houdt zich bezig met hydroponics. Hierbij worden planten in waterbakken gekweekt, een methode die slechts weinig tijd en onderhoud vergt. Behalve conventionele landbouw methodes is er dus ook aandacht voor modernere landbouwtechnieken.

Sharine Loozen (Dir. Samenleving & Zorg) geeft aan het eind van elke uitzending tips voor een gezonde en vooral betaalbare maaltijd. De maaltijden, gezondheidstips en informatie over tuinieren zijn terug te vinden op de Facebook pagina van Boneiru Duradero.

De eerste aflevering op 17 oktober staat geheel in het teken van water drinken. Sharine Loozen vertelt over de schadelijke effecten van frisdranken op de algehele gezondheid.

Wie goed oplet, maakt kans op mooie prijzen!

Oplettende luisteraars maken elke week kans op een Kadobon van $20. Deze waardebon wordt gesponsord door Van den Tweel Supermarkt. Van den Tweel heeft sinds kort een uitgebreid schap met zogenaamde “health products’ en wil haar cliënten stimuleren om gezonde keuzes te maken. Bezoek onze Facebookpagina: Boneiru Duradero Portal, beantwoord de multiple choice vraag en maak wekelijks kans om te winnen!

Biba Konsiente is de komende 10 weken elke vrijdagmiddag te beluisteren tussen 12.30 tot 13.00 uur bij Radio Digital.

Post navigation