Zwerfafval

Op zondag 22 september organiseert Selibon een geweldige schoonmaakactie “Tene Boneiru Limpi” in het kader van World Cleanup Day. Wij nodigen de bevolking van Bonaire uit om samen ons mooie eiland schoon te maken en schoon te houden.

Zwerfafval of zwerfvuil is het afval dat rondslingert op straat, in de berm en op het strand. Het is afval dat door mensen bewust of onbewust is weggegooid of achtergelaten. Zwerfafval bestaat voornamelijk uit verpakkingsmateriaal van consumpties. Bijv. blikjes, flesjes, papier, plastic bekers, bier flessen ect. Dit is een groot probleem hier op Bonaire en daarom organiseert Selibon een schoonmaakactie.

Selibon zal de meest vervuilde plekken vooraf in kaart brengen, zodat de deelnemers weten waar zij kunnen gaan schoonmaken.

De schoonmaakactie start s’morgens om 8.00 uur. Deelnemers kunnen hun materialen (vuilniszakken en handschoenen) ophalen bij Plasa Medio Ambiente. Er wordt tevens gezorgd voor een consumptie voordat de vrijwilligers gaan beginnen met de schoonmaak. Tijdens de schoonmaak rijden een aantal pick-ups van Selibon rond om de volle vuilniszakken op te halen. Het is ook mogelijk dat de deelnemers hun eigen pick-up inzetten en aan het eind van de schoonmaakactie de volle vuilniszakken bij Plasa Medio Ambiente brengen.

Naast de schoonmaak actie is er ook een Feria bij Plasa Medio Ambiente, waarbij Selibon informatie zal geven over de toekomst van afval en waarom wij bezig zijn met afval scheiden. Er zullen ook leuke activiteiten zijn voor de kinderen.

Laten we ons gezamenlijk inzetten voor een schoon eiland, Tene Boneiru Limpi!

Post navigation