Trash to Cash Pilot; plastic recyclen op Bonaire

Goed nieuws! De Plastic Soup Foundation komt naar Bonaire om ons te helpen bij het bestrijden van plastic. Plastic is een wereldwijde bedreiging. Het gebruik ervan blijft toenemen en daardoor beland steeds meer plastic in ons leefmilieu.

 

Het is welbekend dat Bonaire bijna al haar producten importeert. De verpakkingen van deze producten creëren grote hoeveelheden afval. Dit afval beland allemaal op onze vuilnisbelt, maar niet alle afvalstromen zijn even schadelijk voor ons milieu. Papier is binnen een maand afgebroken en karton in 2 maanden, blikjes doen er 50 jaar over om uit het milieu te verdwijnen en plastic… tja, plastic heeft een onbeperkte levensduur.

 

Om die reden zijn we erg verheugd om ons plastic pilot project op Bonaire te introduceren onder de naam TRASH TO CA$H. De pilot wordt uitgevoerd in samenwerking met lokale partners Selibon en Boneiru Duradero en de Plastic Soup Foundation vanuit Nederland. Het gezamenlijke doel is om de hoeveelheid plastic op onze vuilnisbelt, drastisch te verminderen door het plastic hier op Bonaire te recyclen. Aan het eind van 2016 zijn we in staat om op Bonaire nieuwe en nuttige producten te maken van gebruikt plastic, vandaar de naam TRASH TO CA$H. De pilot wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun en financiering van het Wereld Natuur Fonds in Nederland.

 

In de komende week houden we u op de hoogte van ontwikkelingen rondom de pilot. Wat u vooral niet mag missen is de Plastic EXPO, die plaatsvindt op zaterdag 28 mei as. van 10.00 tot 15.00 uur bij Plasa Medio Ambiente, naast Warehouse. Voor meer informatie kunt u de Facebook pagina van Selibon bezoeken of Boneiru Duradero Facebook Portal. Wilt u meer weten over de Plastic Soup Foundation bezoek dan www.plasticsoupfoundation.org.

 

Foto credit: Ronja Jansz

Cash

Post navigation